Werking

Hoe werkt het zuiveren van de binnenlucht?

CleanAir Concept neemt de verontreiniging in de binnenlucht weg door gebruik te maken van een innovatieve technologie, genaamd ‘advanced Photocatalytic Oxidation

De natuurlijke weg 
Buiten in de vrije natuur zijn onder invloed van zonlicht allerlei processen gaande die een reinigend effect hebben op de omgeving. advanced Photocatalytic Oxidation (aPCO) maakt deze reinigende werking ook binnenshuis mogelijk. Dit proces komt tot stand door de samenwerking van zogenaamd UVX-licht met een ingenieuze katalysator, waardoor de lucht binnen dezelfde oxiderende en ioniserende eigenschappen krijgt als buiten. Door een luchtstroom over de katalysator te voeren wordt een klein deel van de in de lucht aanwezige waterdamp omgezet in een zuiverend plasma van geioniseerde hydroperoxiden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hydroperoxiden

Hydroperoxiden vormen een normaal onderdeel van ons milieu en worden in de atmosfeer aangemaakt wanneer de volgende drie componenten aanwezig zijn: zuurstofmoleculen, waterdamp en electromagnetische energie (zoals weerlicht). Deze hydroperoxiden, die door bovengenoemde aPCO-cel worden geproduceerd, zijn zeer effectief in het ongemerkt vernietigen van schadelijke microben in de lucht en op oppervlakken en maken bovendien geuren en vluchtige organische stoffen onschadelijk. In een geconditioneerde ruimte is de vereiste hoeveelheid hydroperoxiden voor deze taak gelijk aan het niveau dat ook voortdurend in onze buitenlucht aanwezig is. Die concentratie is 1 deeltje waterstofperoxide op 50 miljoen luchtdeeltjes. De lichtgeladen H2O2-moleculen worden verspreid naar alle gebieden in de ruimte en zorgen daar in fracties van seconden voor de effectieve afbraak van gassen, geuren, schimmels, allergenen, enz. Bij dit proces valt de verontreiniging uiteen in waterdamp en zuurstof zonder residu achter te laten.

Deeltjes

Tegelijkertijd worden de in de lucht aanwezige fijnstof deeltjes electrisch geladen waardoor ze clusteren. Hierdoor neemt het aantal zwevende microscopische partikels in record tempo af. Door deze aanpak wordt het allerfijnste stof verdreven uit de lucht.

Proactief

Door toepassing van 'advanced Photocatalytic Oxidation' worden de ongewenste schadelijke stoffen in de binnenlucht vernietigd. Nog voordat ze uw familie, klanten, patienten of medewerkers kunnen bereiken!