Zinzia Oranje Nassau's Oord

logo-zinzia.jpg

PG gebouw Oranje Nassau’s Oord voorzien van cleanairconcept 'inducts'

In het PG gebouw van verpleegtehuis Oranje Nassau’s Oord in Renkum waren er klachten over benauwdheid en over de geur van incontentie. Op zoek naar een oplossing werd besloten om een induct uit te proberen in het toevoerkanaal van afdeling De Wijtstee’. Het betrof een zogenaamde 'blinde test'.

Het positieve effect dat al eerder door de ingewijden (Hoofd TD en Hoofd Verpleging) was vastgesteld werd nog eens duidelijk onderstreept toen zes weken later de unit weer werd uitgeschakeld en de nietsvermoedende medewerkers direct begonnen te klagen over het binnenklimaat.

In de evaluatie van de test kwam naar voren dat het op de gangen en in de kamers van De Wijtstee niet alleen veel frisser en minder benauwd was, maar dat het personeel ook geen last meer had van hoofdpijn. Daarop werd besloten om op alle 8 afdelingen in het gebouw over te gaan tot installering.

NB: De schimmels die soms ontstaan in de toevoerkanalen hebben een zeer nadelige invloed op de kwaliteit van het binnenklimaat. De induct zorgt er tevens voor dat schimmelgroei wordt vermeden en dat er dus ook geen schimmelsporen meegevoerd kunnen worden in het gebouw.

Terug naar Referenties