OBS De Gondelier

- Gondelier.jpg

optimaal binnenklimaat in klaslokalen van De Gondelier

Nadat de directie van Basisschool De Gondelier in de wijk Vathorst in Amersfoort in 2009 had besloten om alle klaslokalen uit te voeren met cleanairconcept, verscheen onderstaand bericht in het Algemeen Dagblad.

Een basisschool in Vathorst, de cruiseschepen van de Holland Amerika Lijn, voedingsfabrieken, een verpleeghuis in Wageningen en een bacteriologisch laboratorium. Ze hebben één ding gemeen: dankzij de FreshAir van Toine Sweere leven en werken ze weer in gezonde lucht.
Gondelier-directeur Paul Kuipers zweert bij de kastjes van Sweere, die hij sinds enige tijd in de beroerd geventileerde lokalen heeft staan.
De hoofdpijn- en luchtwegklachten verdwenen als sneeuw voor de zon op de school in Vathorst. 
Ook het voorheen muffe verpleeghuis, de stinkende fabriek en andere gebruikers juichen over het effect van de FreshAir.
Sweere zelf is het minst verbaasd. Hij bedacht een luchtververser die electronisch geladen oxidanten (zuurstofdeeltjes) een ruimte inblaast. De rondzwevende oxidanten maken verbinding en neutraliseren daarmee alle micro-organismen (bacteriën,schimmels en virussen) in een vertrek. Datzelfde gebeurt met stofdeeltjes en organische gassen (stank). 
Sweere: "Dit systeem onderscheidt zich omdat het de ziekteverwekkers in de lucht actief opzoekt en elimineert. Andere verversers zuigen de lucht aan, halen 'm langs een filter en sturen 'm weer terug de ruimte in."

Terug naar Referenties