Het Streek

- logo-het-streek-ede-vmbo-havo-vwo.jpg

aanzienlijke verbetering binnenmilieu levert ook aanzienlijke besparing op

Bij SG Het Streek aan de Bovenbuurtweg in Ede kunnen leerlingen tijdens tussenuren gebruik maken van de studiezaal. Deze ruimte met meer dan 60 werkplekken plus enkele kantoren, bevindt zich centraal in het gebouw op de eerste verdieping.

De klimaatinstallatie die hier voor verse lucht zorgt was niet toereikend. Ondanks een normale temperatuur van 20 a 21 graden werd er veel geklaagd over benauwdheid en bedompte lucht.
Inmiddels was er intern al goedkeuring gehecht aan een offerte om de klimaatinstallatie uit te breiden. 

Met in het achterhoofd de positieve ervaringen op een andere lokatie van Het Streek werd op het laatste moment besloten om toch eerst een proef te doen met de cleanairconcept. Met succes. Binnen twee dagen was de lucht volledig geklaard. De verbetering werd daarna nog eens duidelijk onderstreept door een enquête onder de gebruikers: minder benauwd, veel frisser en geen allergische reacties meer bij een aantal leerlingen die voorheen met een grote bocht om dit lokaal heen liepen. Daarop werd de proef als geslaagd bestempeld en zijn de toestellen aangeschaft voor permanent gebruik.

Van de investeringsbegroting hield men € 8.000,00 over. Bovendien zijn de exploitatiekosten laag omdat er geen kostbare filters nodig zijn, de toestellen weinig onderhoud vergen en het stroomverbruik van de drie toestellen samen nog geen 100 Watt is

Later zijn er ook toestellen geplaatst in de Mediatheek en het Natuurkundelokaal.

Terug naar Referenties