Schoon binnenklimaat net zo belangrijk als gezonde voeding

Je staat er niet bij stil. Maar luchtverontreiniging staat (na roken) op plek 2 op de lijst van vermijdbare doodsoorzaken. Door het inademen van vervuilde lucht heb je na verloop van tijd meer kans op ernstige ziektes zoals kanker, hart- en vaatziekten en longaandoeningen. Kinderen en ouderen zijn uiteraard extra kwetsbaar.

Begin dus niet met roken en zorg zoveel mogelijk voor gezonde lucht binnenshuis. Net als bij voeding gaat het ook bij ademhalen om gezonde keuzes. Het besef dat de luchtkwaliteit binnen meestal vele malen slechter is dan buiten is hierbij cruciaal. We brengen immers 80 tot 90% van onze tijd binnen door. Zorg dus voor frisse lucht in huis en zet de ventilatieroosters zoveel mogelijk open. Het kan ook zeker geen kwaad om regelmatig te luchten. Dat wil zeggen de ramen korte tijd openzetten. Bedenk wel dat na een half uur de frisse lucht weer verdwenen is en vocht en allerlei ongewenste stoffen zich weer ophopen.

WIL JE MEER ZEKERHEID
Met zogenaamde aPCO-techniek wordt het binnenmilieu continu verschoond van vervuilende stoffen. Niet alleen wordt de lucht gezuiverd maar tevens wordt afgerekend met ziekteverwekkende stoffen zoals schimmels, virussen en allergenen op wanden, meubels en gordijnen.